dijous, 2 de febrer del 2012

Tancaments de delegats i delegades a UPC (Rectorat) + URV + UB


 Tancada al Rectorat UB


COMUNICAT DE PREMSA

DELEGATS I DELEGADES DE PERSONAL DE JUNTES I COMITÈS ES TANQUEN 24 HORES A LA UB, UPC I A LA URV* (*pendent de començar el tancament...)

Dijous 2 de febrer a les 12:00 fins divendres a les 12.00 (24 hores), delegats i delegades de les Juntes i Comitès del PAS i PDI de les universitats públiques catalanes, romandrem dins els rectorats de la UPC, URV i de la UB. Aquest tancament de delegats i delegades està previst a diferents sectors de l’àrea pública, durant aquest mes, per denunciar les retallades que el Govern de la Generalitat vol incorporar als pressupostos.


A banda de la previsió de retallades salarials prevista a la Llei de Pressupostos de Catalunya per als empleats públics, també es liquiden drets laborals del personal de les universitats amb l’anul•lació d’Acords, Convenis i Pactes en aquells punts que s’especifiquen a l’esmentat projecte de llei i, molt especialment, es pretén realitzar una reducció indiscriminada de plantilles, tant de PAS (interins i laborals temporals) com de PDI (ajudants, lectors, “Ramon y Cajal”,...).
A aquestes retallades cal sumar les que algunes universitats ja vénen aplicant. A la UPC l’equip rectoral fa mesos que acomiada personal temporal, i té previst amortitzar 21 places de catàleg i cessar a la majoria del PAS i PDI temporal en breu.
Aquestes mesures signifiquen un atac brutal contra l’autonomia universitària, i fan inviable una Universitat Pública, per tothom i de qualitat.
Davant d’aquesta situació exigim als rectors de les universitats publiques catalanes un posicionament actiu en defensa de la universitat pública i de qualitat que passa per disposar de pressupostos suficients i d’autonomia universitària, així com de personal suficient i amb condicions dignes de treball.



Persones de contacte directe:

Junta de PAS-funcionari UPC: Alicia Fernández
Comitè de PDI-laboral UPC: Pep Simó    @pep_simo
Responsable de la Secció Sindical de CCOO-URV: Joel Fernandez
Responsable de la Secció Sindical de CCOO-UB: César Marin

Ens podeu seguir a

#sosuniversitat
#sosfunciopublica
#defensemURV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Normes (comentaris):
http://sosfunciopublica.blogspot.com/2012/01/normes-comentaris.html