dijous, 23 de febrer del 2012

Desprestigiar els empleats públics i els serveis públics davant els ciutadans


Desprestigiar els empleats públics i els serveis públics davant els ciutadans


El Govern utilitza l'alarma que ell mateix ha activat en relació als comptes públics de la Generalitat, per justificar retallades en els serveis públics que degraden la seva qualitat, cosa que pot acabar propiciant el seu descrèdit social definitiu. 

Des del Govern s’insisteix en el discurs de desprestigi vers les   empleades i empleats públics per justificar noves retallades, quan ja estan patint injustament en la seva pròpia pell les retallades salarials i la destrucció d’ocupació pública a les Administracions

Amb  aquest  discurs fals i intencionat s’afirma injustament  que són molts, treballen poc, no són productius i són uns privilegiats per comptar amb una ocupació estable, amb el propòsit de generar una fissura entre els qui treballen per a les administracions públiques i els que ho fan per a l'empresa privada. 

No obstant això, aquesta és una part de la realitat ja que en les administracions públiques, desafortunadament, hi ha un percentatge  del  25% de temporalitat . Una de cada quatre persones assalariades en el sector públic no té feina estable. Si a això afegim que molts d'ells perceben al voltant dels 1000 € al mes, el perfil de treballador privilegiat desapareix.

Des de  CCOO defensem el paper dels empleats públics i rebutgem  aquestes campanyes de desprestigi i reivindiquem la immensa dignitat del conjunt de servidors públics de Catalunya que amb menys plantilla i menys pressupost aconsegueixen nivells de qualitat similars a molts dels països més desenvolupats del món.  

Tema relacionat:


On pot retallar el president Mas?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Normes (comentaris):
http://sosfunciopublica.blogspot.com/2012/01/normes-comentaris.html